Armior ir'Menthis

Description:

Az egyszerű lovagi családból származó Armior fiatalabb fiúgyermekként mindig is tudta, hogy a számára biztosított kiválló neveltetésen és a neki járó teljes fegyverzeten kívül nem sokra számíthat családjától. Ennek ellenére meglepte, hogy apjuk, Deris, halálát követően bátyja, Ebrion, milyen határozottan és ellenségesen éreztette vele, hogy ideje lenne elhagynia a családi fészket. Különösen rosszul esett neki, hogy hugai se fogták pártját.

Így hát tizenhat évesen távozott otthonról és elment harcolni a háborúba, ez 910-ben volt. Az első évi hadjárat során megismerkedet Valon ir’Urakimmal, aki szárnyai alá vette, és a következő éveket, amikor nem Valon, illetve később örököse, Wers szolgálatában töltötte a háborúban, akkor vendégszeretetüket élvezte otthoni birtokukon.

Itt ismerkedett meg Valon lányával, Erkanával, akibe éveken át szerelmes volt. Ugyan a vele egykorú lány élvezte a társaságát, de hiába a sok évnyi udvarlás, a lány sokkal előkelőbb párt nézett ki magának. Több év távlatából nézve Erkanát, Armior nem is annyira bánja, hogy nem ő szerezte meg a kétes dicsőséget, hogy oltárhoz vezesse a hiú és ambíciózus nőszemélyt.

Armior egy vidám, társasági ember, egészen jóképű, bár kicsit túl feszélyezett úrihölgyek társaságában. Emellett kiválló íjász, akit fiatalon még egy kalashtar guruhoz adott be apja, és tőle tanulta el a teljes összpontosítás művészetét.

Bio:

Armior ir'Menthis

Exploits of the heroes of Vandira Acheron Acheron