Exploits of the heroes of Vandira

Rejtélyes örökség II

Hőseink sötét titkokra bukkannak a titkos laborban, majd Aundairba indulnak

Hőseink megfejtették a lejárat működésének a titkát, és a megfelelő gyertyákat meggyújtva és a pinceszobában levő mozaikra ráállva az lelebegett velük egy mélyen levő titkos pincébe.

A föld alatti komplexum három nagyobb csarnokból és azokból két oldalra nyíló hat kisebb szobából állt. Az első csarnok étkező volt, mellette hálószobákkal, a második műhely, raktárral és főnöki szobával, a harmadik pedig egy labor, ötvöskemencével és egy ember leszíjazására alkalmas kőasztallal valamint a kutatások eredményeit tároló raktárakkal.

A komplexum nagyját kiürítették, de maradt hátra néhány papír és kellék, hogy a harmadik csarnokot lezáró mágiát időről időre meg tudják erősíteni. Ez a védővarázslat, az ajtó felett látható ezüst szem, nem behatolók ellen védett, hanem ellenkezőleg, egy bebörtönző jellegű bűbáj volt. A harmadik csarnokba vezető ajtó mellett egy széles pengéjű byeshk rövidkard lógott a falon, vész esetére.

Az igazán érdekes dolgokat a belső raktárakban találták meg, el is hívták gyorsan Sirefet, hogy mit tegyenek az “örökségével”. Az egyik raktárban fagyasztó varázsfolyadékban tárolt szimbióták voltak: egy szemben végződő pióca fel volt boncolva, de egy fura, karmos kéz jellegű lény és két további szemben végződő csáp életben volt. A byeshk tőr és a kemence segítségével elpusztították őket, bár az elsőnek még sikerült villámot lőnie a szakszerűtlen “laboránsokba”.

A másikban pedig lezárt fa dobozok voltak, melyeket végül széttörtek, mert a zárat feltörni nem sikerült. Benne ezüstből készült csápos szemgolyók voltak, amelyekhez ha hozzáértek azok megmozdultak. Három ilyen tárgyat találtak, melyeket Siref magához vett: ha bárki más megtalálná itt ezeket, nagy bajba jutna, hogy apja birtokán titkos laborban embertelen kísérleteket végeztek.

Észrevették, hogy az alkimista labort megfigyelés alatt tartják, ezért cselt eszeltek ki. Dracon szándékosan ügyetlenül játszva a titkosügynököt, bemegy a laborba, majd köpenye alatt valamit rejtegetve távozik onnan, és az őt követő kémet egy sikátorban csapdába csalják. Minden a terv szerint haladt, de sajnos túlbecsülték ellenfeleiket. A közeli borkereskedőtől leselkedő kém egy hordóra támaszkodva békésen átaludta az egész színjátékot.

Mikor az intrika kudarcot vallott, hőseink a nyers erőszakhoz folyamodtak és becibálták az ügyetlen kémet egy sikátorba, ahol kicsit bizarr beszélgetés vette kezdetét. Végül megtudták, hogy Evascen ir’Melbeon, Astegart hercege, Emirdon grófja, a megbízója, egy rojalista nemes. A herceg arról, hogy valami zajlik itt az alkimista laborban, a város püspökénél lévő kémei alapján értesült, ezért küldte ide emberét, aki arra bíztatta a csapatot, hogy keressék fel a herceget, aki bőkezűen hajlandó fizetni bármilyen olyan információért, ami a papságot kompromitálná.

Ezen az ajánlaton ugyan elgondolkoztak, de arra jutottak, hogy bárminemű leleplezés Sirefet nagy bajba juttatná, ezért az ügy eltusolása mellett döntöttek. Az alkimista tanoncot Siref elküldte a Lhazar hercegségekben lévő kereskedelmi lerakatába (bár Dracon felvetette, hogy egyszerűbb lenne megölni), az Ezüstszemeket pedig elrejtette a városon kívül, addig is amíg eredeti gazdái nem kezdik keresni.

A csapatot bőségesen megjutalmazta és azok elindultak Moran d’Lyrandarral (Siref apósával) Aundairba. Épp indulásuk előtti éjszakán történt, hogy ismeretlen katonák betörtek az alkimista laborba, lementek a titkos pincébe és mindent eltűntettek onnan.

Eyre hónap 19
A repülő hajó elindult Aundairból, fedélzetén az Ezüst Láng kereszteseivel, akik a likantrópok elleni harcban akarnak segíteni Vandirában. Több híresség van köztük, Celastair ir’Deyrolis a legendás lovag, barátja Egen Vallari kapitány két háborús hős, és Ossul Sarhain ir’Vizion mágus.
További társaik: Beriel Orlon,Calemi ir’Mozzavan és Valadis ir’Fean lovagok, Gerderin ir’Fean volt püspök, Emielli ir’Maydolis az elbűvölő és harcias papnő, testőrnőjével Irulannal.

Eyre hónap 20
Aundairba érve grifflovasok a hajót egy közeli városhoz irányítják, ahol több órás átvizsgáláson esnek át. Ugyan a keresztesek érkezése diplomáciailag elő lett készítve, de az aundairi őrparancsnok mindent megtesz, hogy belekössön a thrániakba. Végül egy hivatalnokot megfigyelőnek a hajón hagynak és tovább engedik őket.

Eyre hónap 21
Az aundairi hivatalnok, láthatóan feszülten felsétál a fedélzetre és ott egy varázstekercset felolvasva elszabadítja a hajót működtető elementált. A hajó zuhanni kezd, ráadásul pár pillanat múlva egy tűzrobbanás történik a fedélzetközben, az öngyilkos merénylő elég a lángokban. Hőseink Dracon kivételével még feljutnak a fedélzetre, de a becsapódás ellen semmit se tehetnek. Arnius és Athar még épp annyi ideig megőrzik eszméletüket, hogy lássák: a hajót mintha magába nyelné a föld…

Comments

Acheron Acheron

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.